„Astăzi aţi pierdut. TOTUL!”

Sunt albaiulian. De vreo 24 de ani. Alba Iulia este un oraş viu, chiar dacă plin de probleme, cu mulţi şomeri şi fără o administraţie prea pricepută când vine vorba de problemele oamenilor, dar este un oraş viu. Albaiulienii mai fac haz de necar, se mai distrează şi ei cum pot şi chiar dacă de prin 2007 Ziua Marii Uniri nu s-a mai serbat cu fast la Alba Iulia, ei au ştiu să o sărbătorească. Aşa cum s-a putut. „După buget” vorba …cuiva!

Dar astăzi, în momentul în care m-am trezit, am avut un şoc. TOCMAI ASTĂZI, Alba Iulia plânge. Oraşul este mai trist ca niciodată, nimic nu pare să înveselească atmosfera în Capitala Unirii… Totul este aşa de sec, de…cunoscut. Nimic nou, din contra, mai nimic în general. Aceleaşi tarabe striga parcă fără glas şi tot mai plictisite „Poftiţi…” Aceleaşi cântece populare strigă parcă mai mult d epe tarabe decât de pe scenă… Cât despre concertul de muzică uşoară pentru tineri, asta s-a cam dus…

Parcă totul este bine calculat încât şi ploaia arată suferinţa oraşului. O ploaie maruntă şi un vânt rece îţi spun că aici nu mai este… Aici nu mai este Capitala. Îţi şopteşte parcă „Pleacă… Nu ai ce face aici!”

Doar datoria mă scoate astăzi din casă, mă doare, nu pot să cred că NU MAI AVEM NIMIC. A început anul trecut cu o manifestare mai mult de faţadă şi totul a continuat anul acesta când parcă nici faţada nu mai contează. Anul acesta manifestările le-am perceput ca pe un mesaj prea dur:

„Astăzi, Alba Iulia nu mai este Capitala Marii Uniri. Astăzi românii sărbătoresc Ziua Naţională (care pentru mulţi este o enigmă, ei neavând habar ce anume se sărbătoreşte la 1 decembrie). Astăzi aţi pierdut. TOTUL! Dreptul de a fi adevărata Capitală macar pentru o zi. Astăzi nu ne interesează de voi. De istoria voastră, de românii care simt, trăiesc şi işi iubesc ţara.”

PĂCAT! DOARE…

Facebook Comments

Un comentariu la “„Astăzi aţi pierdut. TOTUL!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *