BACALAUREAT de căcat

Vezi ce se întâmplă lângă tine? Vezi cum şi BAC-ul este fraudat PE FAŢĂ? Observi că nu mai ai nici o valoare şi BACALAUREATUL nu mai este examenul maturităţii ci mai degraba un mod de aţi expune în public ultima invenţie în materie de copiat? Eh … de copiat se copiază, toţi am copiat măcar o dată în viaţă. Şi chiar mulţi dintre noi am copiat la examenul care se vrea a fi un examen de maturitate. Ei bine asta este mai puţin important dar când nici măcar să te mai oboseşti să citeşti ceva ci doar să plăteşti pentru a fi promovat … e deja batjocură. Cu atât mai mult cu cât s-au pus la dispoziţia elevilor subiecte şi rezolvări ale subiectelor posibile pentru bacalaureat.

Îmi pare rău să zic asta dar învăţământul se duce dracului. Şi până să ajung eu să schimb ceva totul va merge la fel de prost 😀 ! Avem o ţară frumoasă, ne mândrim că suntem români, dar nu şti să legăm două fraze în limba română, pentru că nu cunoaştem nici cele mai elementare norme de scriere şi vorbire în limba română. Da, ştiu ce o să spui, că nu e vina ta, că, ce poţi tu să faci. Adevărat, nu e vina ta. E vina lor, a celor care şi-au însuşit calitatea de profesor dar au fost mai mult muncitori ai sitemului de învăţământ decât dascăli adevăraţi.

Nu e de mirare că într-un Colegiu Tehnic (cotat ca fiind unul din cele mai bune colegii din Alba Iulia) procentajul de promovabilitate la Bacalaureat a fost … sub 35%. Te întreb … este normal? Eu zic că nu. Nici nu mai spun de alte licee, grupuri şcolare sau colegii mai puţin importante care îţi dai seama ce procent a avut.

Oricum … BACALAUREATUL este treapta care îţi arată cum vor fi următorii 3 (4, 5 sau 6) ani de facultate: corupţie, fraudă, copiat la greu şi … cunoştinţe de specialitate zero! un mare ZERO! 🙁 Păcat că se întâmplă asta în ţara care a dat o dată mari savanţi, poeţi şi mari inventatori.

Dacă aş avea puterea şoferii, medicii şi dascăli ar fi primii vizaţi. Pentru că să fi şofer şi să nu respecţi regulile de circulaţie, să fi medic şi să faci mari erori pe masa de operaţie sau dascăl şi să nenoroceşti minţile şi educaţia unor copiii, este CRIMĂ. În toate trei cazurile se pierd vieţi, în diferite forme.

Dar viaţa e frumoasă …

BUCURĂ-TE DE EA! by Ionut

Facebook Comments

0 comentarii la “BACALAUREAT de căcat

  1. eu am sustinut bacalaureatul anul acesta…pot sa spun ca aveti dreptate..dar mai intai de toate.. o poveste funny:)

    domnul si doamna B(ambii profesori) se duc cu fiul lor la bac sa-l sustina…:P
    .ei intrau in liceu cu „plicurile”, vorba aia e fiu de profi si trebuie note, trebuie umflat:P
    la final , sambata 😛 la rezultate ..note mici pentru
    copilasul de la mate info :))

  2. :)) Caz fericit ca nu a ieşit cum au vrut. 😐 Dar … la prea mulţi a ieşit aşa cum a socotit acasă. La fiecare după cât de greu sau gros era plicul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *