Cetatea Alba Carolina din Alba Iulia!

Reconstruction of the Western Gate, Alba Carolina Citadel, Alba Iulia from berretva on Vimeo.

(preluare LIVIU „Bunul gust al bunului simţ”)

Proiect de dezvoltare turistică … cică! Proiectul arată bine, nu zic nu, dar cât de realizabil este nu prea îmi dau seama. În primul rând acest proiect de dezvoltare ar strica o parte din Parcul Unirii (nu ar fi o problemă, dar TOCMAI A FOST renovat). Pe de altă parte, bani de la minister nu sunt, alte fonduri … nimeni nu are interes să le acceseze. Deci … rămânem la stagiul de proiect.

By Ionuţ

P.S.: Şi dacă se va realiza am o vagă impresie că vor face treabă de mântuială. Ca la românica.

Facebook Comments

8 comentarii la “Cetatea Alba Carolina din Alba Iulia!

  1. Un proiect la prima vedere, pare-se, destul de ambitios. Dar care estompeaza din start valoarea arhitectonica de prim plan a Catedralei Ortodoxe, intrerupe brutal axa dispunerii celor doua biserici aflate la capetele est-vest a bulevardului Transilvania si ce e mai sfidator, scoate prea mult in evidenta ,,comercialul,, zonal. De altfel o meteahna veche la noi la romani, sa stai pe terasa la umbra bisericii.

  2. Oricum nu cred in „bunele intentii” ale primarului in legatura cu dezvoltarea turistica. El nu cred ca da doi bani pe Alba Iulia si pe ce inseamna acest oras pentru amarata asta de Romanie…ei vad doar partea comerciala, vad doar banii pe care ii pot face cu caramizile si pavajele lor. 🙂
    Scuze @toma ca sunt mai …acid din cand in cand…

    1. Adevarul e ca in totul raul e si un bine. Se putea si mai rau. Se putea sa fie lasata in paragina (nu ca ar fi fost prea departe de asta). Exemplu Palatul Principilor.
      Bine ca eu in orasul asta am N-şpe mi de alte exemplu de proasta administrare. Dar ce să faci… Spaţiile verzi sunt distruse pentru a face parcări… mizeria de pe afară…

  3. Ce-ar fi sa pui pe site-ul asta si alte poze, animatii de genul de mai sus (de altfel foarte reusit, felicitari) , mici filmulete cu toate neajunsurile constatate de tine la modul strict critic (ex. tau: Palatul Principilor), poze , etc si care sa reflecte ,,amestecul,, politicului in distrugerea mediului ? Invazia betonului, al bordurilor, al gunoaielor omenesti de tot felul in viata fiecaruia dintre noi dar spre folosul si bunastarea ,,smecherilor,,si parvenitilor zilei ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *