Încă mai sper …

DA! Încă mai sper că Alba Iulia v-a rămâne oraşul unde s-a înfăptuit Unirea. Încă mai sper ca într-un viitor statul român să işi amintească asta! Şi încă mai sper ca Ziua Naţională a României să se sărbătorească AŞA CUM SE CUVINE aici în cetatea lui Mihai Viteazu.

Încă mai sper că românii să fie deacord cu mine că măcar O SINGURĂ DATĂ în an (1 DECEMBRIE), Alba Iulia să fie cel mai important oraş al acestei tări şi manifestările dedicate acestei zile să fie deosebite de toate celelalte din alte oraşe.

Încă mai sper ca Bucureştiul să nu se supere dar Ziua Naţională nu prea are ce căuta la ei. Şi sunt sigur că bucureştenii sunt deacord cu mine. Probabil ar fi şi ei alături de noi la Alba Iulia în ziua cea mai importantă pentru noi TOŢI.

Să lăsăm ceremoniile fastuase să vină în Ardeal la Alba Iulia, să lăsăm oameni de seamă să ajungă aici să fie prezenţi an de an de Ziua Naţională nu doar cu un mesaj scris ci cu trupul şi sufletul alături de noi. Preşedintele României sunt sigur că ar fi incântat să se regasească ca ROMÂN printre români.

Veniţi deci la Alba Iulia de Ziua Naţională, o zi pentru care statul Român nu sa obosit să ne ajute prea mult pentru că „Bucureştiul este capitala României, Alba Iulia este un mic orăşel, un punct minuscul pe harta măreţei Români”. O Românie care este ÎNTREAGĂ datorită tocmai acestul mic punctuleţ. Mai nou şi Unirea de la 1600 este sărbătorită la Iaşi. 😐

Să vă fie ruşine. Aţi furat ceva ce aparţinea poporului român. Demnitatea, sărbatoarea, NUMELE Marii Uniri. Câţi dintre ieşeni ştiu ce sa întâmplat la 1600? Dar oare câţi dintre ei ştiu cine anume a făcut această Unire de la 1600? E fraţilor aflaţi că a făcut-o Mihai Voievod, Mihai Vizeazu. „Domn al Tării Româneşti al Ardealului şi al Moldovei”.

By Ionuţ

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *