Marte, Venus, Galaxia XYZ… Oricum DEPARTE!

E ciudat. Dacă priveşti în jur o să vezi mulţi obsedaţi. Unii sunt obsedaţi de putere. Vor cât mai multă. Unii au şi obţinut-o. Sunt acolo sus şi conduc ţara asta prost, dar nu asta e important, ci faptul că au PUTEREA. În viziunea lor asta este cel mai important. Şi nu doar cei mari de la putere. Eu am mulţi prieteni pentru care PUTEREA este un lucru important. Mereuu spun că vor PUTEREA! 😐

Sau banii. Tot aşa. Banii în sus, banii în jos… Viata nu e doar despre bani şi putere prieteni. Mai e şi despre suflet care mai doare din când în cand, mai este şi despre natură, pe care, apropo, tot noi o stricăm făcând bani şi luptând pentru putere, mai este şi despre ceilalţi de lângă tine care din când în când mai suferă şi NU au nevoie de bani ci de o vorba bună, mai este şi despre ajutor în caz de incendiu, calamităţi, cutremure, mai este şi despre iubire (NU COMERCIALĂ) ci iubirea aia ce vine de suflet; aaaa… suflet da, mai este şi despre suflet, pe care habar nu ai uneori cum să îl hrăneşti, că el nu mănâncă salam, paine, ouă, carne, şaorma cu taxă de fast-food, brânză şi nu bea lapte, sucuri naturale, sucuri nenaturale suprataxate sau băuturi alcolice. Mai trebuie să şti din când în când şi ce e ăla suflet.Ai uitat? Nu-i nimic! Te-am iertat.

Lucruri tâmpite pentru orice om sănătos la cap şi importante doar pentru un mare tâmpit ca mine care mai crede că lumea se schimbă dacă îţi doreşti asta. :))) =))) Doamne ce tâmpit, cum să crezi, prietene, aşa ceva? Tu nu vezi ce e în jurul tău? Încep să îmi doresc acelaşi lucru ca Mircea Badea: să se aleagă praful de noi toţi şi de ţara asta, poate, din cenuşă, se va face ceva.

Eu m-am hotărât să plec. Pe bune. Americanii vând pământ pe Lună? Dar bănuiesc că obsedaţii de putere şi bani au ajuns şi acolo şi au cumpărat deja Luna. Plec pe Marte! „Drum bun şi cale bătută …” Ştiu că asta răspună în mintea celor care încă mai citesc aceste rânduri. Dar nu vreau continuarea … Cale bătută şi atât!

by Ionuţ

Facebook Comments

3 comentarii la “Marte, Venus, Galaxia XYZ… Oricum DEPARTE!

 1. Pe Luna o fi ca in Pipera:))))
  Este loc de fitze. Baietii de bani gata pot acum sa spuna pe buna dreptate pitzipoancelor : ” Vrei sa-ti aduc luna sub picioare pha?”

  Vers pentru Adi Minune :

  Pe luna ti-am luat eu casa
  Ca mi-esti draga de nevasta
  Bani de drum am strans o plasa
  Si te-as lua da esti prea proasta

 2. 1. Puterea uneori stă în bani.
  2. Nu ai cum să vorbeşti despre suflet unuia care tot timpul se gândeşte la manevre, la şmecherii, la mici afaceri , la mari afaceri, la cercul actual de „tovarăşi de afaceri”, la cercul de pe scara următoare, la cum să ajungă acolo. Nu ai cum să îi vorbeşti lui de aşa ceva, când el toată ziua, zi de zi umblă după bani, fuge de colo colo, pentru că, pentru el, timpul înseamnă bani. Nu există iubire, există un … angajament, care şi aşa e încălcat, în fine… Nu ai cum. El trăieşte ceva, tu altceva; dacă o să vă întâlniţi pe stradă, tu o să îl observi (cel mai probabil, în maşina lui, aşteptând nerăbdător); el nu o să te observe, pentru că nu ai nimic să îi aduci, decât dacă poate te combini la ceva, mergi cumva pe mâna lui la o chestie…
  3. Nu înţeleg de unde tot ideile de a pleca, de a scăpa? E greu? Este! Da e amuzant, e real şi… merită. Merită pentru cei din jur, care contează cu adevărat şi merită pentru tine. A fugi, a scăpa, nu e o soluţie. Poţi să fugi pentru un moment, să piezi în gândurile tale, în vise, dar doar atât!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *