Şi în ONLINE sunt oameni… ADEVĂRAŢI

Nu ştiu dacă oricine din viaţa noastră se poate numi prieten. Dar în orice caz cei pe care îi şti de ceva timp, şi cu care ai împărţit diferite bucurii sau supărări, se pot numi aşa. Iar prieten nu este doar acela pe care îl poţi vedea zilnic, nu e neapărat un vecin sau coleg de la şcoală. Aşa se întâmplă că şi cei care sunt la o anumită depărtare de tine, se pot numi prieteni. Şi uneori chiar prieteni MULT mai apropiaţi decât cei din blocul/şcoala ta. Aşa se întâmplă să am şi eu prieteni din diferite părţi ale ţării. O dată cu blogul sau nu numai am cunoscut oameni foarte de treabă, oameni de gaşcă. Cu unii m-am întâlnit şi dincolo de ID de Mess sau blogul de faţă.

Dovadă sunt Claudiu (Braşov), Ionuţ (Suceava) şi Sabin (R.Vâlcea). Ei bine pe Sabin nu l-am cunoscut pe blog, ci altundeva … tot în online. Pe vremea aceea era un copil de 12-13 ani. L-am întâlnit şi în realitate de vreo 3 sau 4 ori. A oprit prin Alba Iulia când a fost în concediu cu părinţii lui. Nu sunt doar ei cei pe care i-am întâlnit în online, sunt şi cei o sută şi ceva ce şi-au spus măcar o dată povestea lor pe ID blogului „Să visăm împreună”. Am spus că „CINEVA te ascultă”, nu? Eu zic că aşa a fost. Am vorbit doar de cei trei pentru că pe ei i-am cunoscut şi în realitate, dincolo de online. Deci cum spuneam, Sabin, puştiul de atunci care (chiar dacă în ochii mei tot „puştiu” a rămas) a mai crescut între timp, şi a devenit un adolescent. Sunt ceva ani de atunci.

Ideea este că acum, după mult timp, a primit de la mine un „IGNORE”, ca să folosesc limbajul „mesengerian”. Şi la propriu şi la figurat. Eu am obişnuit să glumesc de multe ori cu el, de multe ori l-am făcut „puştiu”, de multe ori am făcut diferite glume mai mult sau mai puţin agreabile. Şi niciodată nu s-a supărat. Pentru că ştia că GLUMESC. Şi ştia de glumă. Astăzi însă, lucrurile stau cam diferit. S-a schimbat. Nu mai este puştiul ăla de l-am cnoscut eu. Ba chiar, este mai irascibil, şi mai „nervos”. Nu te-am cunoscut aşa puştiule. Şi când te-am făcut „puşti” nu m-am considerat exagerat de mare în comparaţie cu tine. Şi nici nu te-am JIGNIT, aşa cum te-ai simţit probabil azi. Dovadă este şi Claudiu, pe care, deşi are 21 de ani, l-am făcut în nenumărate rânduri „copile”. E o formulă de adresare, şi nu e un „mişto”. Nu aş îndrăzni niciodată să te iau la mişto, puştiule, pentru că îmi eşti unul din cei mai dragi prieteni. Nu ai fost tu cel care, deşi nu aveaţi programată o oprire la Alba Iulia, i-ai rugat pe părinţii tăi să rămâneţi o noapte aici? Să ieşim la un suc? Şi aţi rămas. Aşa am cunoscut-o şi eu pe mama ta cu care am vorbit de mai multe ori pe messenger. O femeie extraordinară pe care am respectat-o şi o să o respect mereu. Nu ai fost tu cel care atunci când a plecat în străinătate în excursie, m-ai sunat în gara din Alba Iulia să vin să ne vedem? Nu ai fost tot tu acela care atunci când te-ai întors din Polonia (cred, nu mai ştiu exact dacă în Polonia ai fost) m-ai chemat din nou în gară? Şi chiar ai o poză din gară, dacă ţi minte. Cum crezi că aş îndrăzni eu să îmi bat joc de tine sau măcar să te jignesc? Întotdeauna când am vorbit, am încercat să te sfătuiesc de bine, nu de rău. NICIODATĂ nu te-am încurajat să faci un lucru rău şi DA, ÎNTOTDEAUNA te-am „certat” când ai făcut o prostie (doar atunci când am şi aflat de ea). Şi atunci când ai zis de motor, am fost foarte îngrijorat, pentru că ştiu ce pericol te poate paşte pe un motor dacă nu eşti atent şi conştient. NICIODATĂ nu am refuzat să stau de vorba cu tine atunci când ai fost supărat sau bucuros. Nici atunci când de supărare spuneai să te „las dracu în pace” că eşti nervos şi după ceva timp îmi spuneai că „scuze, am fost doar nervos, nu am avut nimic cu tine”. Am înţeles asta!

Oricum, păstrează un IGNORE din partea mea, şi asta doar pentru faptul că nu mai şti cum să te comporţi cu oamenii care nu te-au deranjat niciodată, care nu te-au supărat intenţionat. EU nu mai sunt dispus să accept de la ABSOLUT NIMENI comportamente de nesimţit. Dacă cineva nu mai poate să poarte o discuţie civilizată, atunci îmi pare rău pentru el. Întorc capul şi merg mai departe.

Cum e şi cu prieteniile astea „online”. Eddy (Mihai), Diana (colega de pe blogul „PeBalcon”), Alex, Damian, Ruxandra, Mitza, Claudiu, Ciupy, Liviu, Laura, Alexandra, STAR (Alex), Lucicx (se ştiee!), Andreea, Emilia, „O nimeni” (dar întotdeauna cineva, Simona), UnBlogger, Soapta, Cezar, Alex Severin, Damian (din Republică), Raul, Bogdan (Diabeticul), Vali, Ramona, Adi (Guardian Angel), Octavian şi mulţi alţii (cam 180 şi ceva), oameni pe care nu am cum să îi trec cu vederea, deşi sunt ONLINE, sunt cei care cel puţin o dată şi-au spus povestea prin intermediul ID disponibil pe blog. Sunt oamenii care cel puţin o dată au citit măcar un articol al blogului „Să visăm împreuna”. Şi toţi îmi sunt amici, mulţi dintre ei îmi sunt prieteni.

Pace vouă! Ionuţ Soryn

Facebook Comments

3 comentarii la “Şi în ONLINE sunt oameni… ADEVĂRAŢI

 1. Pe la 1950siceva Isaac Asimov a scris in Soarele Gol sau Robotii de pe Aurora, nu mai stiu exact, despre o lume in care omul a renuntat la relatiile inter-umane si socializa cu ceilalti prin transmisiile video tri-dimensionale.
  Prietenii on-line, certuri on-line, dragoste on-line, usor-usor ne indreptam acolo.
  „Aerul condiţionat nu era cunoscut, în afară de cinematografe, la fel şi televiziunea. Nu era nimic care să te ţină în casă.” – vorbea tot el despre anii ’30.

 2. @weekwnder: get a life! Termină cu aberaţiile de genul ăsta pe un blog. Nu îţi place modul de viaţă online, dar laşi commenturi pe un blog. Ironic nu? Nu, e o prostie. N-ai ce face probabil. A, da, am uitat: Isaac Asimov eu ştiam că a fost un scriitor de SF, nu un prooroc (or whatever)…

  Greşeşti la faza cu ignore-ul. Aşa cum atunci când era nervos l-ai, ai putea să îl ierţi şi acum. De unde ştii tu că după ce i-ai dat ignore el nu şi-a cerut scuze? Trist.
  Că nu mai suporţi diverse comportamente, din nou greşeşti. Trebuie să fi răbdător cu oamenii, tolerant şi iertător. Aşa sunt şi ei cu tine, e mersul normal al lucrurilor. Să nu îmi spui că tu nu ai greşit niciodată. Poate ai fost iertat, poate nu (tot aşa, dintr-o încăpăţânare sau ură nejustificată).

  (eu fac parte din cei „cam 180 şi ceva”)

 3. Ei bine … clar că acum nu mai are acel „Ignore” şi am vorbit cu el la telefon 🙂 Pentru faza aceea. Recunosc, era o reacţie de moment a mea cu ignore-ul. Dar comportamentul acela venea într-un moment şi aşa destul de greu pentru mine, într-o zi ciudată în care am fost „pus la zid”.
  Că faci parte din cei „180 şi ceva” 🙂 na… faci parte din oamenii dragi mie, chiar dacă te regăseşti doar în „180 şi ceva”. Au fost scrise rapid luate în ordinea în care se găseau în listă online, crede-mă că nu am stat prea mult pe gânduri când am scris numele lor. 🙂
  Dar tot eşti unul din prietenii adevăraţi … Şi TOT online eşti şi tu, cel puţin deocamdată. Şi în legătură cu greşeala, dacă am greşit sau nu. Greşesc zi de zi … şi sunt taxat pentru asta. Nu sunt iertat. Dar am exagerat, tolerez de fapt MULT. MULT MULT MULT. Chiar foarte mult, pentru că aşa sunt eu.
  Iert … GREŞESC de multe ori, sunt iertat doar de foarte foarte puţini oameni, oameni pe care îi ador, îi iubesc şi pentru care aş face orice doar să le fie bine.
  Cine m,ă iueşte îmi suporta PREA MULTE. Chiar mă gândesc că nu merită aşa ceva. Merită să nu le fac viaţa grea. Şi totuşi …
  Da, învâţ să nu mai fiu 2atacator”, să iert pentru că ei greşesc faţă de mine PUŢIN, iar eu greşesc ENORM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *