Trece şi Crăiunul? DA

Deja a trecut. Eh, mă mint singur. Mai sunt 2 zile. Şi ce? Sunt zile ca oricare altele. Două zile după care spui: „S-a terminat?”, „DA”, „Aşa repede?”, „DA”, „Bine : |”. Mesaje de Crăiun. Toţi oamneii sunt obişnuiţi să trimită, în preajma ORICĂREI sărbători, mesaje. Mesaje mai frumoase sau mai amuzante… în fine. Şti la ce mă refer.

Mă frate, eu în Ajun (azi sau ieri dacă citeşti asta dimineaţa) am primit vreo 2 mesaje… de fapt trei. Unul de la un coleg (şi îi mulţumesc; nu pot să îi răspund pentru că telefonul mi-e blocat), altul de la hmmm stai să mă uit … ce mai contează? Şi un puşti foarte de treabă parcă mi-a trimis mesaj. Dar pot să spun că NICI UN mesaj nu valorează cât o strângere de mână, o vorbă bună, sau un gând frumos sau o surpriză plăcută.

Şti ceva? NU am avut 100 de mesaje, dar am avut: un telefon de la un prieten care a ţinut cu tot dinadinsul să nu trimită un mesaj impresonal ci să o spună, am avut un frăţior (un prieten de suflet) care a vrut să plecăm la o cafea şi să îmi spună că amicii de distracţie se găsesc pe toate gardurile, dar dacă pierde un prieten ca mine este un prost. Şi nu vrea să fie un prost. Şi am avut parte şi de o surpriză extraordinar de plăcută: după multe luni am stat de vorbă cu un prieten pe care am crezut că l-am pierdut şi am simţit că avem o discuţie la fel de plăcută ca atunci … demult. „Ca în vremurile bune” cum spunea…

Chiar dacă în casa mea nu e sărbătoare, chiar dacă nu e linişte, pot să spun că am avut pentru câteva clipe alături de mine (chiar şi la distanţă) cei mai importanţi oameni din viaţa mea. Mama aici, Ea … undeva departe, Claudiu la Braşov, Alex la Craiova, Lucian la Iasi, Cosmin la Bucuresti :). Toţi atât de departe, dar totuşi atât de aproape… Şi mai ştiu că cineva se va ruga pentru mine. I-am cerut asta şi sunt sigur că nu mă va dezamăgi. Aşa cum nu m-a dezamăgit NICIODATĂ.

Ionuţ Soryn

Facebook Comments

3 comentarii la “Trece şi Crăiunul? DA

  1. fratele meu trebuie sa imi dai numaru tau…nu am apucat sa dau de tine de Craciun…dar de Anul Nou vreau sa te sun 🙂

    ma bucur ca totusi ai avut parte de cateva bucurii de aceste Sfinte Sarbatori…mai vorbim! sper sa vezi acest comentariu

  2. Să nu minimalizezi importanţa mesajelor. Ai primit 3 mesaje. Trei persoane s-au gândit la tine, s-au gândit să îţi aducă o vorbă bună, o urare…
    (Eu nu trimit mesaje şi nici nu primesc. Nu e genul meu. Nici cu telefoanele nu mă omor. În fine…)
    Sărbătoarea nu e neapărat în casă. (dacă e aşa, atunci o să îmi fac un afiş cu „SĂRBĂTOARE”, să îl atârn undeva, pentru că nici eu nu simt că e sărbătoare în casă) E sărbătoare în tine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *